Økologisk ekstra jomfru olivenolje Belriguardo – Poggione

kr 189kr 420

100% ren økologisk ekstra jomfru olivenolje. Denne oljen er en blend av sortene Leccino, Moraiolo og Frantoio. Passer perfekt sammen ferskt eller ristet brød!

Kultivering og ekstraksjonsmetode:
Olivenoljen Belriguardo dyrkes og fremstilles fullstendig uten bruk av tilsetningsstoffer og kjemikalier.

Olivenfruktene blir plukket fra gårdens oliventrær i nærområdet, og kaldpresses maskinelt samme dag på den lokale møllen, slik at de opprettholder den lyse grønne fargen og gode smaken.

I tillegg til flaskestørrelsene som er oppgitt, kan denne olivenoljen også fås i metallkanner på 3 eller 5 liter ved forespørsel.

Nullstill
Varenummer: I/A Kategori: Stikkord:

Beskrivelse

Økologisk ekstra jomfru olivenolje. Denne oljen er en blend (består av flere olivensorter), laget av sortene Moraiolo, Frantoio og Leccino. Passer perfekt sammen ferskt eller ristet brød!

Dette er en litt spicy olivenolje, oppkalt etter stedet Belriguardo. Belriguardo var en gammel etruisk by, og selve navnet betyr «flott skue». Det er akkurat slik dette området fremstår når du ser fra gården i Sarteano, og ut mot byen Cetona i sør. Belriguardo sin smak av krydder skyldes at jordsmonnet er rikt på kalksten.

Olivenfruktene blir plukket fra gårdens oliventrær i nærområdet, og tatt med til den lokale møllen. Der blir de kaldpresset maskinelt samme dag, slik at de opprettholder den lyse grønne fargen og gode smaken.

Olivenoljen Belriguardo fremstilles fullstendig uten bruk av tilsetningsstoffer og kjemikalier. Dette gjelder hele prosessen, helt fra olivenfrukt til ferdig olje. Kun naturlig gjødsel brukes i jordsmonnet, og trærne får i størst mulig grad muligheten til å vokse uten beskjæring, slik at de ikke presses unødvendig.

Foretrekker du en litt mildere smak, bør du prøve Poggione sin andre olivenolje. Den heter Moggiano, og er kalt opp etter stedet der faren til gårdbrukeren vokste opp.

Olivensorter:

Leccino, Moraiolo, Frantoio.

Serveringsforslag:

Denne spicy, delikate oljen passer til alle typer mat og oppskrifter, men smaker kanskje aller best på ferskt, ristet brød. Smak deg gjerne også frem med litt salt og tomatsaus.

I tillegg til flaskestørrelsene som er oppgitt, kan denne olivenoljen også fås i metallkanner på 3 eller 5 liter ved forespørsel.

Tilberedning: Klar til bruk.
Oppbevaring: Romtemperatur.
Best før: Uåpnet: Se stemplingsdato på produsentens etikett.
Opprinnelse: Toscana, Italia.
Produsent: Produsert i regionen Toscana, Italia av Azienda Agricola Poggione, 53407 Sarteano (SI).

Tilleggsinformasjon

VektI/A
DimensjonerI/A
Region

Toscana

Næringsinnhold per 100 g

Energi3378 kJ/822 kcal
Fett91,3 g
– derav mettet fett13 g
Karbohydrat0 g
– derav sukker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.