Beskrivelse
Ekstra virgin olivenolje. Denne oljen er en kaldpresset blend (består av flere olivensorter), laget av sortene Moraiolo, Frantoio og Leccino. Passer perfekt sammen ferskt eller ristet brød!
Dette er en mild olivenolje, oppkalt etter stedet Moggiano, som ligger rett i nærheten av selve gården i Toscana. Her vokste faren til gårdbrukeren opp.
Olivenfruktene blir plukket fra gårdens oliventrær i nærområdet, og tatt med til den lokale møllen. Der blir de kaldpresset maskinelt samme dag, slik at de opprettholder den lyse grønne fargen og gode smaken.
Olivenoljen Moggiano fremstilles fullstendig uten bruk av tilsetningsstoffer og kjemikalier. Dette gjelder hele prosessen, helt fra olivenfrukt til ferdig olje. Kun naturlig gjødsel brukes i jordsmonnet, og trærne får i størst mulig grad muligheten til å vokse uten beskjæring, slik at de ikke presses unødvendig.
Foretrekker du en litt sterkere smak, bør du prøve Poggione sin andre olivenolje. Den heter Belriguardo, og er kalt opp etter en gammel etruisk by, som tidligere lå i disse vakre omgivelsene. Derav navnet “vakkert skue”.
Olivensorter:
Leccino, Moraiolo, Frantoio.
Serveringsforslag:
Denne milde, delikate jomfruoljen passer til alle typer mat og oppskrifter, men smaker kanskje aller best på ferskt, ristet brød. Smak deg gjerne også frem med litt salt og tomatsaus.
I tillegg til flaskestørrelsene som er oppgitt, kan denne olivenoljen også fås i metallkanner på 3 eller 5 liter ved forespørsel.
Tilberedning: Klar til bruk.
Oppbevaring: Romtemperatur.
Best før: Uåpnet: Se stemplingsdato på produktet.
Opprinnelse: Toscana, Italia.
Produsent: Produsert i regionen Toscana, Italia av Azienda Agricola Poggione, 53407 Sarteano (SI).
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.