Olivenolje

Økologisk kaldpresset ekstra jomfru olivenolje fra gårdene Pomario og Cornieto i Umbria.

Nå kan du bestille høyt sertifisert og premiert olivenolje fra Umbria i nettbutikken. Du kan velge mellom fire forskjellige typer, som alle har litt forskjellig særpreg og karakteristikk. Alle olivenoljene er økologiske, kaldpresset og ekstra jomfru. Tre er monovarietale (laget av kun en olivensort) og en er blend (en blanding av alle tre sortene).

Moraiolo – Økologisk kaldpresset ekstra jomfru monovarietal

Olivensort: Moraiolo

Profil for duft og smak: Duft av oliven og tre, litt skarp, hint av bitre urter, eksotisk frukt, artisjokk og krydder. Bitter og krydret smak balansert med hverandre, fremhevet fruktig med hint av grønn mandel.

Serveringsforslag: Belgfrukter (legumer), salater, pasta med hvitløksolje og chili (pasta aglio olio e peperoncino), pinzimonio, bruschetta, smakfulle supper, rødt kjøtt, linser, bønner, stekt sopp.

Kjemisk-fysisk analyse:
Surhet (syrenivå): 0,08 (lovgivende grense = 0,8)
Antall peroksider: 3,81 (lovgivende grense = 20)

Last ned kjemisk-fysisk analyse som PDF

Olivenolje fra Cornieto - Premie - Olio di Vino 2017

Frantoio – Økologisk kaldpresset ekstra jomfru monovarietal

Olivensort: Frantoio

Profil for duft og smak: Duft av oliven, gressaktig, skarp duft av urter, smak av bitter mandel, artisjokk, krydret, bitter, balansert, florale notater.

Serveringsforslag: Salater, supper, bruschetta, pastaretter, velsmakende fisk, fløyelsmyke kikerter og/eller selleri, omeletter med artisjokker, asparges.

Kjemisk-fysisk analyse:
Surhet (syrenivå): 0,07 (lovgivende grense = 0,8)
Antall peroksider: 6,14 (lovgivende grense = 20)

Last ned kjemisk-fysisk analyse som PDF

Agroturismo Cornieto - Premie - Olio di Vino 2017

Leccino – Økologisk kaldpresset ekstra jomfru monovarietal

Olivensort: Leccino

Profil for duft og smak: Duft av oliven, urteaktig, litt skarp smak av mandel, søt, krydret og litt bitter ettersmak, florale notater og eple.

Serveringsforslag: Delikate retter, også med subtile aromatiske notater. Delikat fisk, også dampet alene eller rødspette. Til fremstilling av søtsaker og iskrem, i risotto, til produksjon av majones, salat av bygg, fløyelsmyke gresskar og purre, til gråtende småbarn og alle andre som elsker delikate smaker.

Kjemisk-fysisk analyse:
Surhet (syrenivå): 0,03 (lovgivende grense = 0,8)
Antall peroksider: 3,65 (lovgivende grense = 20)

Last ned kjemisk-fysisk analyse som PDF

Gårdsturisme og oliventrær hos Cornieto i Orvieto, Umbria

Fremstilling av olivenolje i regionen Umbria

Se video og finn ut hvordan oliven blir til olivenolje ved denne møllen i Umbria.