Pasta med pistasj og bacon i fløtesaus

Oppskrifter

Pasta med pistasj og bacon i fløtesaus er en smakfull pastavariant, som du kanskje ikke har prøvd før?

Bruk denne oppskriften dersom du ønsker en ekstra god smak på de tradisjonelle pastarettene dine.

Pistasj er en skikkelig smaksforsterker som passer utmerket i mange sammenhenger!

Oppskrift på pasta med pistasj og bacon i fløtesaus
Forberedelsestid
25 minutter
Koke-/steketid
20 minutter
Totaltid
45 minutter
 
Porsjoner: 4 personer
Ingredienser
  • 400 g pasta
  • 300 ml matfløte
  • 150 g bacon, ev. i terninger
  • 1 stk liten løk
  • 100 g pistasjpulver
  • olivenolje, kaldpresset jomfruolje
  • litt salt
  • hakkede pistasjnøtter
Instruksjoner
  1. Kok opp pasta i rikelig med lettsaltet vann i en passelig stor gryte.
    Tørket pasta er ferdig kokt etter ca. 8 minutter.
    Fersk pasta trenger bare halvparten så lang tid.

  2. Stek finhakket løk i en stekepanne sammen med olivenolje.
    Legg i bacon og fortsett stekingen til fargen blir gyllenbrun.

  3. Senk varmen og tilsett først matfløten, etterfulgt av pistasjpulver to minutter senere.
    Bland sammen til kremen får et grønnskjær.

  4. Når pastaen er ferdigkokt, heller du av vannet, og putter den i stekepannen med saus.
    Rør dette sammen over svak varme.

  5. Dryss hakkede pistasjnøtter over før pastaen serveres til en passende rett.

Tips til pasta med pistasj og bacon i fløtesaus

Bruk gjerne parmigiano og sort pepper i tillegg til denne oppskriften. Tilsett både underveis når du rører inn pastaen i stekepannen, og som garnityr. Alt etter smak, naturligvis!

Produkter som passer til denne oppskriften: